Wanneer is het herfstvakantie 2017?

Wanneer is het herfstvakantie 2017?

Wanneer is het herfstvakantie in 2017?
Van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november.
Wanneer is het herfstvakantie in 2018?
Van maandag  29 oktober tot en met zondag 4 november 2018
Wanneer is het herfstvakantie in 2019?
Van maandag 28 oktober tot en met zondag 3 november 2019
Wanneer is het herfstvakantie in 2020?
Van maandag 2 november tot en met zondag 8 november 2020Over de herfstvakantie

wanneer is het herfstvakantieIn de herfstvakantie vallen altijd de twee feestdagen waar we de heiligen en de overledenen herdenken. Op 1 november herdenken we de heiligen op Allerheiligen. Ddeze feestdag is een officiële feestdag waardoor heel wat mensen niet moeten gaan werken op 1 november. Op 2 november valt Allerzielen, waar de naasten herdenken die heengegaan zijn. Deze feestdagen vallen altijd tijdens de herfstvakantie. Daarom spreekt men dus ook vaak van de Allerheiligenvakantie.Oorsprong van de herfstvakantie

De oorsprong van de herfstvakantie ligt, in tegenstelling tot wat heel veel mensen denken, niet bij Allerheiligen of Allerzielen. Oorspronkelijk werd deze vakantie in het leven geroepen om de boeren te helpen. En meer specifiek de aardappelboeren. Toen heel wat boeren nog geen machines hadden om op het land te werken (of dat maar enkelen zich deze kon veroorloven) moest iedereen helpen wanneer het tijd voor het oogsten aangebroken was, en dus ook de kinderen. Alle kinderen, groot en klein, kregen dus een week verlof van school. Niettemin was het niet echt een verlof aangezien ze hard moesten gaan werken op het land. Ondertussen zijn die helpende handen niet meer (of nog maar zelden) nodig tijdens de oogst van de aardappelen. Niettemin is deze week vakantie nu al zodanig ingeburgerd in onze cultuur dat deze niet meer weg te denken is uit onze samenleving.

Zit je zonder ideeën om de kids te entertainen tijdens de herfstvakantie? Geen probleem. Wij geven u graag heel wat leuke tips om samen met de kinderen te doen. Zo beleven jullie samen een superleuke herstvakantie.